Home 5 Contact 5 Veelgestelde vragen

Veelgestelde

Vragen

Kom je er niet uit met bestellen of je installatie? FlexTap heeft antwoord op al je vragen! Gebruik het onderstaande menu om in de juiste catagorie te zoeken naar jouw vraag.

Snel antwoord op je vraag?

Gebruik onze zelfservice om je probleem snel op te lossen, kom je er toch nog niet uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Algemeen

Welke FlexTap heb ik?

Wanneer je vragen hebt over je bestelling, product of nieuwe service onderdelen nodig hebt is hat handig te weten welke kraan je hebt. Op deze manier kunnen wij je beter van dienst zijn en vindt jij direct de juiste producten.

Zorg dat als je contact opneemt je jouw bestelnummer bij de hand hebt en dat je weet welke kraan jij bezit. Je bezit een FlexTap Classic wanneer je maar 1 filter bezit, de FlexTap Filtered heeft een dubbel filter.

Wat is het energieverbruik van een FlexTap?

Het vermogen van een FlexTap boiler is 1500W, deze capaciteit gebruikt de boiler alleen om het water aan de kook te brengen. Het standby gebruik van een FlexTap is maar 0,8W waarmee de boiler het water op temperatuur houdt. Hierdoor zijn de kosten om water aan de kook te brengen lager dan met een waterkoker of fluitketel.

Hoe registreer ik mijn FlexTap?

Je FlexTap kun je registreren op de garantiepagina van onze website. 

Wat is het onderhoud van een FlexTap?

Het onderhouden van een FlexTap is zeer eenvoudig. Op onze onderhoudspagina vindt je alle informatie over het onderhouden van jouw FlexTap.

Waar vind ik het serienummer van mijn FlexTap?

Het serienummer van jouw FlexTap kun je terug vinden op de grijze sticker op de achterkant van je boiler.

Moet ik mijn FlexTap uitzetten als ik op vakantie ga?

Het is niet noodzakelijk om je FlexTap uit te zetten als je op vakantie gaat. Natuurlijk is het wel voordeliger, je bespaart hiermee namelijk op de kosten voor je elektriciteit.

De boiler kun je gemakkelijk uitzetten door de ‘uit-knop’ voor op de boiler 5 seconden ingedrukt te houden.

Als je de FlexTap vervolgens weer aan wil zetten kun je de knop weer 5 seconden ingedrukt houden waardoor de boiler weer aangaat. Wel is het verstandig de FlexTap een minuutje te laten doorstromen als je deze weer in gebruik neemt.

Hoe lang geeft FlexTap garantie op de producten?

De standaard garantie op de FlexTap is twee jaar. Het is mogelijk deze garantie te verlengen naar 3 of 5 jaar door je FlexTap product te registreren.

Hoe werkt een FlexTap?

Een FlexTap bestaat uit een kraan en een boiler. De boiler is een geïsoleerd reservoir wat het water op de ingestelde temperatuur bewaard. Hierdoor is er maar 0,8W standby vermogen nodig om het water warm te houden. 

De bediening van het kokendwater is simpel. Het kokende water komt uit de kraan door de veiligheidsknop in. tedrukken en de kokendwaterknop te draaien.

Hoe gaat FlexTap om met klachten?

Bij FlexTap nemen we klachten uiterst serieus en doen we er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen. Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice om eventuele klachten of problemen te bespreken.

Hoe zet ik mijn FlexTap aan of uit?

Je kunt de FlexTap aan of uit zetten door de aan en uit knop op de voorzijde van de boiler 5 seconden in te drukken.

Wat doe ik als het water afgesloten moet worden?

Wanneer je de waterleiding gaat afsluiten adviseren wij je de FlexTap tijdelijk uit te zetten.

Kun je een waterontharder plaatsen voor je FlexTap systeem?

Het is mogelijk een externe waterontharder voor je FlexTap systeem te installeren. Echter is dit niet nodig doordat elke FlexTap is uitgerust met een waterontharder. Een omgekeerde osmose installatie raden wij af, omdat deze de pH-waarde van het water verlaagd wat ten koste kan gaan van de levensduur van de FlexTap.

Aanschaf

Waar koop ik een FlexTap?

Een FlexTap kun je eenvoudig bestellen op onze website. Wil je weten welke FlexTap bij jou past? Bekijk dan onze collectie.

Past een FlexTap in iedere keuken?

Een FlexTap kan geplaatst worden in iedere keuken, zowel in een nieuwe als bestaande keuken. Door de 3 in 1 kokendwaterkraan hoeft er meestal geen extra gat geboord te worden.

Welke FlexTap heb ik?

Wanneer je vragen hebt over je bestelling, product of nieuwe service onderdelen nodig hebt is hat handig te weten welke kraan je hebt. Op deze manier kunnen wij je beter van dienst zijn en vindt jij direct de juiste producten.

Zorg dat als je contact opneemt je jouw bestelnummer bij de hand hebt en dat je weet welke kraan jij bezit. Je bezit een FlexTap Classic wanneer je maar 1 filter bezit, de FlexTap Filtered heeft een dubbel filter.

Kan ik een FlexTap plaatsen in een huurwoning?

Het plaatsen van een FlexTap is zeer eenvoudig en kan ook in een huurwoning. Houdt er echter wel rekening mee dat je bij een huurwoning meestal alles moet herstellen in oorspronkelijke staat. De FlexTap kun je plaatsten in het gat van. de huidige mengkraan, wanneer je deze kraan bewaard kun je deze weer terugplaatsen als je uit de woning vertrekt.

Garantie

Wat moet ik doen als mij artikel beschadigd is aangekomen?

Wat vervelend om te horen dat je artikel defect is gearriveerd! Onze excuses voor het ongemak. Ondanks dat elke FlexTap uitvoerig wordt getest voor verzending, kan het voorkomen dat je een defect exemplaar hebt ontvangen. Neem even contact op en wij sturen je direct een nieuw exemplaar op!

Hoe lang geeft FlexTap garantie op de producten?

Omdat wij veel vertrouwen hebben in onze producten bieden we uitgebreide garantie aan!

Natuurlijk wordt elke FlexTap uitgebreid getest en geleverd in perfecte staat. Wij bieden op elke FlexTap standaard 3 jaar garantie wanneer je de FlexTap registreert met de instructies in het pakket.

Kies je voor de FlexTap Filtered? Dan wordt je garantie bij registratie van de FlexTap uitgebreid naar maar liefst 5 jaar garantie!

Mocht uw FlexTap onverhoopt tóch binnen de garantieperiode kapot gaat, dan wordt deze kosteloos gerepareerd of ontvangt u een gloednieuw exemplaar!

Wat is het garantiebewijs van mijn FlexTap?

Je factuur of aankoopbewijs is ook je garantiebewijs, zorg dus dat je deze altijd goed bewaard.

Heb je de garantie verlengd door gebruik te maken van de code in je pakket? Dan kunnen wij altijd de garantieperiode en uw gegevens terugvinden in ons systeem!

Is een reparatie gratis?

Natuurlijk wordt uw artikel binnen de garantieperiode en -voorwaarden kosteloos gerepareerd of vervangen voor een nieuw exemplaar!

Gebruik

Waar vind ik een gebruiksaanwijzing voor mijn FlexTap?

Het in gebruik nemen van een FlexTap is simpel, door de veiligheidsknop in te drukken en de kokendwaterknop te draaien komt het kokende water uit de kraan. De handleidng van de FlexTap kun je vinden op de installatiepagina.

Hoe krijg ik kokendwater uit de FlexTap?

eAlle FlexTap kranen zijn beveiligd met een druk en draai systeem zodat er nooit zomaar kokendwater uit de kraan kan komen. Om kokendwater uit de kraan te krijgen moet je de veiligheidsknop indrukken en de kokendwater knop draaien. Let wel op dat voor extra veiligheid het ook even duurt voordat het kokende water uit de kraan komt.

Door de tegennatuurlijke druk-draai beweging van de kraan is de kans om de kokendwaterkraan ‘per ongeluk’ open te draaien zeer klein. Ondanks alle veiligheidsvoorzieningen dient de gebruiker altijd rekening te houden met de risico’s van kokendwater in het algemeen. Voorkom altijd dat kinderen met de kraan spelen en laat kinderen nooit zonder toezicht het product bedienen en/of schoonmaken.

Installatie

Wat zijn de afmetingen van een FlexTap reservoir?

De afmetingen van het FlexTap reservoir:

Hoogte: 24 cm
Diepte: 19 cm
Breedte: 19 cm

Kan ik mijn FlexTap zelf installeren?

De FlexTap kokendwaterkraan wordt als set geleverd met duidelijke handleiding en plug-&-play leidingen. Hierdoor kun je de FlexTap makkelijk zelf installeren.

Wil je meer informatie over het installeren van de FlexTap kokendwaterkraan of installatie door een installateur bekijk dan onze installatiepagina.

Past een FlexTap op de bestaande aansluitingen?

De FlexTap is aan te sluiten op alle reguliere aansluitingen.

Kan ik mijn FlexTap ombouwen naar een FlexTap Filtered?

Een FlexTap Classic is eenvoudig om te bouwen naar een FlexTap Filtered. Hiervoor kun je in onze service shop eenvoudig een puryfing filter installatie set aanschaffen.

Kan ik de FlexTap ook laten installeren?

Wil. jetoch liever de FlexTap laten installeren door een professional? Dit is geen enkel probleem! Bezoek onze installatiepagina voor de installatieservice.

Onderhoud

Hoe moet ik een FlexTap onderhouden?

Het onderhouden van een FlexTap is zeer eenvoudig. Voor meer informatie over het onderhoud aan je FlexTap kraan verwijzen we je graag naar de onderhoudspagina.

Wanneer moet ik onderhoud uitvoeren?

FlexTap adviseert om ieder half jaar het filter van je FlexTap installatie te vervangen. Heb je een hoge water hardheid in je regio kan het verstandig zijn dit vaker te doen.

Het kraanzeefje dien je met enige regelmaat te ontkalken. Hoe je dit uitvoert lees je op de onderhoudspagina.

Let op, wanneer je het filter niet tijdig vervangt vervalt je garantie.

Kan ik het onderhoudt zelf uitvoeren?

Het onderhoud aan de FlexTap wordt door bijna al onze klanten zelf uitgevoerd. Benodigdheden voor het onderhoud kun je gemakkelijk bestellen in onze service shop.

Waar kan ik onderdelen bestellen?

Onderdelen voor je FlexTap kraan bestel je eenvoudig in onze service shop.

Hoe maak ik mijn FlexTap kraan schoon?

Wanneer je de kraan van je FlexTap systeem wilt schoonmaken verwijzen wij je graag naar de onderhoudspagina. Op deze pagina wordt precies uitgelegd wat je wel en niet moet doen tijdens het schoonmaken van je FlexTap kraan.

Hoe ontkalk in het kraanzeefje van de FlexTap?

Het ontkalken van het kraanzeefje, de perlator, is heel eenvoudig:

 1. Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los.
 2. Klik het zeefje los en leg enkel het zeefje een uur in schoonmaakazijn.
 3. Spoel eventuele resterende kalkresten van het zeefje.
 4. Stop het zeefje weer terug door hem goed vast te klikken en draai hem weer op zijn plek.

Storingen

Mijn FlexTap reservoir gaat niet aan?

Het FlexTap reservoir heeft een beveiliging ingebouwd voor het geval er geen water in het reservoir zit. In dit geval zal het reservoir niet aangaan en dien je het reservoir eerst te vullen. Het vullen van het reservoir doe je door de kokendwaterknop open te zetten tot dat er water uit de kraan komt. We adviseren in dit geval altijd om de kraan nog even te laten lopen zodat het reservoir goed wordt doorgespoeld.

Het water uit mijn FlexTap kookt niet?

Wanneer het water uit je FlexTap kraan niet kookt adviseren wij je eerst om te kijken of het reservoir wel aan staat. Wanneer dit niet het geval is kan je het reservoir aan zetten door de ‘aan-knop’ 5 seconden ingedrukt te houden.

Wanneer het reservoir nu nog niet aan gaat dien je de stekker uit het stopcontact te halen. Laat het reservoir 5 minuten van de stroom af en steek hierna de stekker weer in het stopcontact en zet het reservoir aan met de aan en uit knop.

Wanneer het reservoir nu nog niet aan gaat vragen wij je om contact op te nemen met de klantenservice.

Er komt weinig water uit mijn FlexTap kraan?

Een FlexTap heeft uit veiligheidsredenen een subtiele straal kokendwater, echter kan het ook voorkomen dat er amper een straal uit de kraan komt. Wanneer er weinig water uit je kraan komt adviseren wij je om de kokendwater knop te draaien en het kokende water een tijde te laten lopen.

Wanneer dit het probleem niet verhelpt kun je het beste contact opnemen met de klantenservice.

Er komt geen water uit mijn kokendwaterkraan?

Wanneer er geen water uit je kokendwaterkraan komt kan dit een fabrieksfout betreffen. Dit kun je controleren op de volgende manier:

 • Draai de kokendwaterknop volledig open.
 • Draai vervolgens ook de koud waterleiding open.

Wanneer het water wel gaat lopen wanneer je de koud water knop open draait zit er een leiding in de kraan verkeerd aangesloten. Je kunt nu het beste contact opnemen met de klantenservice om een gepaste oplossing te bespreken.

Mijn FlexTap kraan lekt?

Wanneer er lekkage plaatsvindt bij je FlexTap kraan adviseren wij je op de volgende stappen te ondernemen.

Bij lekkage uit de leidingen die aangesloten zijn op het reservoir kun je deze aandraaien en controleren of op de aansluiting van de siliconen slang het rode rubbertje is geplaatst.

Bij lekkage uit de leidingen van het filter kun je deze proberen beter in het filter te drukken zodat de click fitting beter vast klikt.

Bij lekkage aan de kraan adviseren wij je altijd eerst om de leidingen onder in de kraan aan te draaien. Dit doe je door de leidingen met de klok mee stevig aan te draaien.

Wanneer bovenstaande opties de problemen niet verhelpen kun je het beste contact opnemen met de klantenservice.

Webshop

Hoe plaats ik een bestelling?

Nadat je het gewenste artikel hebt gevonden kun je het gewenste artikel in je winkelwagen plaatsen door op “In winkelmand” te drukken. 

Let op! De artikelen in je winkelwagen zijn niet voor je gereserveerd.

Je komt nu op de pagina om je bestelling te voltooien. Vul je naam, email en afleveradres in en kies je betaalmethode! We vragen geen onnodige gegevens.

Druk op “Bestelling plaatsen” om verder te gaan naar het betaalproces en de bestelling te voltooien.

Hoe verder te gaan na de bestelling?
Kort na je bestelling ontvang je van ons een bevestigingsmail met je bestelnummer. We sturen ook een e-mail wanneer je bestelling ons magazijn verlaat. In deze e-mail ontvang je een Track & Tracé code, zodat je je pakketje onderweg kunt volgen.

Met welke betaalmethoden kan ik betalen?

Bij FlexTap heb je de keuze uit verschillende bekende betaalmethoden:

 • iDeal
 • CreditCard (Maesto, MasterCard, VISA)
 • PayPal
 • Achteraf Betalen
 • Gespreid Betalen
 • SEPA-overboeking
 • Apple Pay
 • Bancontact
 • KBC/CBC Payment Button
 • Belfius Direct Net
 • EPS
 • Giropay
 • Przelewy2
 • SOFORT-banking

Het kan voorkomen dat je niet altijd gebruik kunt maken van alle bovengenoemde betaalwijzen, ook wanneer dit bij eerdere bestellingen wel het geval was.

Bij iedere bestelling wordt, op basis van een veelvoud aan factoren, door het betaalplatform  bepaald van welke betaalmethoden je gebruik kunt maken. Hierbij wordt geen rekening gehouden met je bestel-en betaalgeschiedenis.

Kun je een bepaalde betaalmethode niet gebruiken? Daarbij kunnen wij je helaas niet helpen. In dat geval kun je gebruikmaken van één van de andere betaalwijzen.

Kan ik een geplaatste bestelling nog annuleren of wijzigen?

Heb het verkeerde artikel besteld of wil je toch liever een ander product? Geen probleem, zolang je bestelling nog niet verpakt is, kun je jouw bestelling annuleren!

Voor het annuleren van je bestelling dien je contact op te met de klantenservice. Een medewerker kan direct jouw bestelling annuleren.

Gelieve met het onderstaande rekening te houden:

 

 • De opties ‘Artikel annuleren’ of ‘Bestelling annuleren’ zijn voor een beperkte tijd beschikbaar. Zodra je bestelling verpakt is kan deze niet meer geannuleerd worden.
 • Je kunt een annulering niet ongedaan maken. Je kan vanzelfsprekend wel een nieuwe bestelling bij ons plaatsen.
 • Bestellingen waarbij een cadeaubon gebruikt werd, kunnen enkel geheel geannuleerd worden.
 • Het adres kan, nadat de bestelling geplaatst is, niet meer gewijzigd worden. Je kunt wel de bestelling annuleren, respectievelijk retourneren en bij een volgende bestelling een nieuw adres opgeven.
Waar vind ik mijn factuur?

De factuur van je bestelling word naar het bij ons opgegeven email adres verstuurd.

Zijn mijn (betaal)gegevens veilig?

Het garanderen van een zorgvuldige en bovendien veilige verwerking van de gegevens van de klant en de consument, in het bijzonder betaal- en  persoonsgegevens is voor FlexTap BV dan ook van groot belang.

Voor het verwerken van betalingen gebruiken wij Nederlands grootste betaalplatform: Mollie.

Door rigoureuze veiligheidscontroles, veilige dataopslag op extreem beveiligde Nederlandse servers, screening van personeel en compliance met elke regulering, garandeert Mollie de veiligheid, stabiliteit en betrouwbaarheid van ons betaalplatform garanderen.

Mollie voldoet aan alle richtlijnen voor de veiligheid van internetbetalingen, opgesteld door de Europese Bankautoriteit. Ook krijgen ze permanent toezicht van De Nederlandsche Bank. Mollie is terug te vinden in het register inzake betaalinstellingen van het DNB.

Mollie is volledig PCI-DSS level 1 gecertificeerd. Het hoogste niveau en daarmee een toonbeeld van de beveiliging die we hanteren voor de data van onze klanten en consumenten.

De interne processen worden getest en gecontroleerd middels een Three Lines of Defence-model (3LoD). Dit betekent dat we onafhankelijke Compliance en Audit officers in dienst hebben die de veiligheid en efficiëntie van onze interne processen in de gaten houden.

Wordt mijn bestelling gratis bezorgd?

Levering is voor alle items gratis. Voor de levering maken wij gebruik van vervoerders DHL en Red je Pakketje.

Bestel je voor 23.59u, dan wordt je bestelling de volgende dag bij je bezorgd!

Wat is de levertijd?

Levering is voor alle items gratis.

Bestel je voor 23.59u, dan wordt je bestelling de volgende dag bij je bezorgd!

Bij het plaatsen van je bestelling en in je bestelbevestiging zie je de verwachte levertijd.

Zodra je bestelling is verzonden ontvang je een bevestiging met een Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Op het moment dat je bestelling wordt verzonden, ontvang je een verzendbevestiging per e-mail met een Track & Trace code, waarmee je de zending kunt volgen.

Kan ik mijn bestelling nog op een ander adres laten bezorgen?

Het adres kan, nadat de bestelling geplaatst is, enkel bij de bezorgdienst gewijzigd worden.

Hiervoor bekijk je de opties op de Track&Tracé pagina van de vervoerder, de link naar de Track&Tracé code vind je in de verzendbevestiging en in je account.

Mag ik mijn artikel retourneren?

Je mag een artikel altijd binnen 30 dagen na ontvangst zónder opgaaf van reden retourneren.

Binnen de retourtermijn mag je het bestelde artikel uitpakken en bekijken of je er tevreden mee bent en het artikel naar behoren werkt en. Net zoals dat je kleding en schoenen past in een winkel, mag je een artikel dat je via een website bestelt, testen om te kijken of het bevalt en of het voldoet aan je eisen. Je mag het artikel niet volledig in gebruik nemen als je nog niet weet of je het houdt. Voor meer informatie over retourneren verwijzen wij je graag naar de retourpagina

Hoe retourneer ik mijn artikelen?

Retourneren is zeer eenvoudig. Voor het retourneren van producten kun je gebruik maken van onze retourpagina.

Belangrijk:

Bewaar altijd je verzendbewijs of de e-mail met daarin de Track & Tracé code van de retour zending. Hierdoor kunnen we de zending altijd traceren als er iets misgaat.

Je kunt ook gebruikmaken van het Modelformulier  voor herroeping.

Kom je er toch nog niet uit?

Neem contact met ons op

Direct contact: Website live-chat

Telefonisch contact: +31 (0)85 06 04 430

Vestigingsadres

Vaartweg 58-J
8243 PP Lelystad

Bekijk alle voordelen

Lees meer over alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Stel direct je FlexTap samen

Ga je voor modern, of voor klassiek. Kies je de Matte Black of de Chrome finish? Ontdek nu welk model bij jou past!

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop